No es posible acceder a una instancia MSSQL de forma remota debido al error "Unable to determine the TCP port number used by Microsoft SQL server"

Created:

2016-11-16 12:42:45 UTC

Modified:

2017-08-16 16:57:30 UTC

3

Was this article helpful?

Have more questions?

Enviar una solicitud

No es posible acceder a una instancia MSSQL de forma remota debido al error "Unable to determine the TCP port number used by Microsoft SQL server"

Applicable to:

• Plesk Onyx for Windows
  • Plesk 11.x for Windows
  • Plesk 12.0 for Windows
  • Plesk 12.5 for Windows

Síntomas

No es posible acceder a una instancia MSSQL Server de forma remota.

En Herramientas y configuración > Servidores de bases de datos puede verse la siguiente advertencia:

Warning: Unable to determine the TCP port number used by Microsoft SQL server '.\\MSSQLSERVER2014': TCP/IP protocol is not enabled in the server network configuration or the server is configured to use dynamic TCP ports.
To allow your customers to automatically configure firewall for remote database access, manually configure the SQL server to listen on a specific fixed TCP port.

Causa

MSSQL Server no está configurado para usar puertos estáticos en SQL Server Configuration Manager

Resolución

Realice los pasos detallados en el sitio web de Microsoft Configure a Server to Listen on a Specific TCP Port (SQL Server Configuration Manager)

Nota: durante la configuración, no olvide eliminar los valores de 'TCP Dynamic Ports' .