Cannot restore a subscription from backup: System user update is failed: The user johndoe already exists

Follow

Comments

3 comments

  • Avatar
    Support

    is this already included in Obsidian Plesk
    Version 18.0.28 Update # 1 ???

    We see a lot of bugs in the system restore, we experienced 3 X failed to restore, there is no website, or there is no email user.
    We currently postpone moving to Windows Server 2016.
    But in Cpanel it's easy to restore from backup and there are no bugs.


    Thanks you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Support

    Here is an error when restoring on Windows server 2016 with Mailenable:

    Failed deployment of mail user adnyana@xxxxx.com
    Warning:
    Execution of "C:\Program Files (x86)\Plesk\bin\mail.exe" --create adnyana@xxxxx.com -passwd "" -passwd_type sym -mailbox true -mbox_quota -1 -forwarding false -cp-access true -description "" -ignore-nonexistent-options failed with return code 1.
    Stderr is An error occurred during mail account creation: Unable to update the mail account properties: mailmng failed: MEAOPO.Mailbox.AddMailbox failed for name=adnyana and domain tigadaya.com [tigadaya.com]
    at (MailEnable::MailEnableMailName::MailEnableMailName line 30)
    at execute console command --add-mailname(vconsoleapp::start line 93)
    at execute "C:\Program Files (x86)\Plesk\admin\bin\mailmng" --add-mailname "--domain-name=tigadaya.com" "--mailname=adnyana"(vconsoleapp::run line 110)
    (Error code 1)

    Warning: Restore domain "xxxxx.com"
    Failed to restore the extension letsencrypt: Internal server error: <cli><failure>Unable to find service node for web service on domain with id=32</failure></cli>

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ivan Postnikov

    Hello Support

    The bug in question is planned to be fixed later.

    As for errors you've reported.

    1. Failed deployment of mail user - for some reason Plesk utility mailmng  is unable to configure mailbox properties.

    2. Looks like a database inconsistency. Possibly, there were previous restore processes interrupted.

     

    Both issues are to be investigated additionally.

    Feel free to contact Plesk Support.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

Have more questions? Submit a request