On October 19, 2021, we have enabled single-sign-on for our Plesk Support Center to provide a seamless login/account experience. This implies that you’ll be able to use a single account across any of our web-facing properties.
If you had already registered your account at MyPlesk.com/Plesk360/Platform360 please use one for login. Otherwise please re-register it using the same email address as your existing Zendesk login (support account). It’s essential that you use the same email address on our support center to ensure that your tickets stay attached to the same account.

Cannot create domain or subdomain in Plesk: Unable to update the config file for 'fpm' service due to syntax errors

Follow

Comments

6 comments

  • Avatar
    Marcos Paulino Chahin

    Doesnt work:

     

    [root@m3 ~]# service start php-fpm
    start: unrecognized service
    [root@m3 ~]# systemctl start php-fpm
    -bash: systemctl: command not found
    [root@m3 ~]# systemctl start php-fpm.service
    -bash: systemctl: command not found

    OS ‪CentOS 6.9 (Final)‬
    Product Plesk Onyx 
    Version 17.5.3 Update #43, last updated on Mar 30, 2018 12:56 PM
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ivan Postnikov

    @Marcos

    Hello,

    Which PHP version was used for domain?

    For domains that used PHP handlers provided by Plesk delete config file not from /etc/php-fpm.d/, but from /opt/plesk/php/X.Y/etc/php-fpm.d/, where X.Y is a PHP version.

    For CentOS 6 use the command to start PHP service:

    service plesk-phpXY-fpm start

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Chris Bloor (Edited )

    Hi,

    Error: phpinimng failed: phpinimng: execve failed for /usr/local/psa/admin/sbin/phpinimng: No such file or directory System error 2: No such file or directory
     
    is my error
     
    the below does not work
    service plesk-phpXY-fpm start 
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ivan Postnikov

    Hello @Chris,

    Does this error occur on domain/subdomain creation?

    Additional troubleshooting is required to find a solution.

    I suggest the following steps:

    1. Enable debug: https://support.plesk.com/hc/en-us/articles/213408889-How-to-enable-disable-Plesk-debug-mode-

    2. Reproduce the issue.

    3. Check messages nearby the error message in panel log (/var/log/plesk/panel.log).

    4. Search for a solution in our knowledge base.

    In case this would not help, submit a request to Plesk support.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Chris Bloor

    Hi, this is solved i installed python 3 and made it default, i contacted my hosting company and they created a

     sym link for me that fixed the issue

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ivan Postnikov

    @Chris, thank you for sharing the information.

    It may be helpful for other Pleskians.

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.

Have more questions? Submit a request