IMAP errors: Connection failed to 127.0.0.1,143: Connection refused

Created:

2017-01-11 05:17:37 UTC

Modified:

2017-08-08 13:09:21 UTC

1

Was this article helpful?


Have more questions?

Submit a request

IMAP errors: Connection failed to 127.0.0.1,143: Connection refused

Issue Symptoms

Unable to login to horde, after enable debug log in Horde the following can be found in /var/log/psa-horde/psa-horde.log:

Jan 11 10:57:33 HORDE [error] [imp] FAILED LOGIN for plesktest@example.com [1.2.3.4] (forwarded for [4.3.2.1]) to {127.0.0.1:143 [imap/notls]} [pid 25107 on line 139 of "/usr/share/psa-horde/imp/lib/Auth/imp.php"]
Jan 11 10:57:33 HORDE [debug] [imp] Max memory usage: 9961472 bytes [pid 25107 on line 340 of "/usr/share/psa-horde/lib/Horde/Registry.php"]
Jan 11 10:57:33 HORDE [debug] [imp] IMAP errors: Connection failed to 127.0.0.1,143: Connection refused [pid 25107 on line 175 of "/usr/share/psa-horde/imp/lib/IMAP.php"]

Telnet to 143 port is not possible:

# telnet localhost 143
Trying 127.0.0.1...
telnet: connect to address 127.0.0.1: Connection refused

Port 143 is not listening:

# netstat -plutn | grep 143

Cause

Corrupted courier-imap installation.  

Resolution

1. Define current package:

# rpm -qa | grep couri
psa-courier-imap-3.0.8-cos5.build110120606.19

2. Delete this package:

# rpm -e --nodeps psa-courier-imap-3.0.8-cos5.build110120606.19

3. Download corresponded package from Plesk repository according to your environment

4. Install it without dependencies: 

# rpm -Uvh  psa-courier-imap-3.0.8-cos5.build110120606.19.x86_64.rpm

5. Check that telnet is possible:

# telnet localhost 143
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.
Escape character is '^]'.
* OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES SORT QUOTA AUTH=CRAM-MD5 AUTH=PLAIN IDLE ACL ACL2=UNION STARTTLS] Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2004 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.

6. If the following error after resolution step will occur in /var/log/psa-horde/psa-horde.log:

Dec 10 11:48:36 HORDE [debug] [imp] IMAP errors: SECURITY PROBLEM: insecure server advertised AUTH=PLAIN Retrying PLAIN authentication after Login failed. SECURITY PROBLEM: insecure server advertised AUTH=PLAIN Retrying PLAIN authentication after Login failed. SECURITY PROBLEM: insecure server advertised AUTH=PLAIN Can not authenticate to IMAP server: Login failed. [pid 36564 on line 175 of "/usr/share/psa-horde/imp/lib/IMAP.php"]

Please use this article to resolve it. 

 

Have more questions? Submit a request
Please sign in to leave a comment.